Patricia

Patricia

zondag 26 februari 2012

Een Quilt voor Arlene


Even een leuk  verhaal !

Toen ik aanvankelijk begon met quilten, zo'n 8 jaar geleden, reageerde mijn nichtje en heel lieve vriendin met een glazige blik in haar ogen als ik vertelde over mijn nieuwe hobby. ("Ja, ja, Arlene, dat heb ik wel gezien, hoor !")
Vorig jaar, toen er geleidelijk aan ook wat quilts afkwamen en op het quiltrekje kwamen te hangen, liet ze zich ontvallen dat ze ze toch wel mooi vond. M.n. mijn Winding Ways-quilt viel bij haar in de smaak.

Voor haar laatste verjaardag bood ik haar aan dat ik, als ze het leuk zou vinden,  er ook een voor haar zou maken omdat we al 20 jaar zo'n goede vriendschap met elkaar hebben. 
Jullie kennen dat wel, ook wij hebben onze ups & downs in het leven wel gekregen en konden dan altijd bij elkaar terecht. 
En om dat te vieren wilde ik voor haar iets speciaals maken.

Vandaar dat we vrijdag naar de Quilthoeve in Naaldwijk geweest zijn en we voor haar op zoek zijn gegaan naar mooie stoffen.
Het grappige is dat, temidden van alle mooie stoffen die ze daar hebben, ook zij helemaal viel voor de Rouenneries Deux. 
Zijn dat nou onze gemeenschappelijke genen ??

Dus heb ik nog meer van die mooie stofjes gekocht (ook geen straf, hoor) en ga vrolijk aan de slag met een quilt voor haar. Thuisgekomen heeft Arlene uit mijn boeken en tijdschriften nog een leuk patroon gekozen. 
In de komende tijd zal ik ook daar verslag van doen op dit blog. 

En ja hoor, ik ben ook aan meerdere projecten tegelijk bezig. En soms gaat het ene project snel, het andere langzaam, maar dat maakt allemaal niet uit. Het is gelukkig geen aangenomen werk, maar een hobby !
En voor mij werkt de ene keer afwisseling en de andere keer juist doorzettingsvermogen beter.

Hartelijke groet, Patricia


 8 opmerkingen:

 1. Hoi Patricia,

  Dit is echt een leuk verhaal, een verhaal naar mijn hart. Zo lief als jij schrijft over je vriendschap met je nichtje en dat je voor haar een quilt gaat maken. Grappig dat ze dezelfde smaak heeft als jij, dat moeten die genen zijn, kan niet anders. Wat een mooie foto heb je van haar gemaakt. Je ziet hoe blij ze is met haar stoffen.
  En wat heerlijk dat je schrijft dat je met meerdere projecten bezig bent. Je verwoordt hier helemaal wat ik voel. Ook ik houd van die afwisseling en net als bij jou werkt bij mij de afwisseling de ene keer goed en mijn doorzettingsvermogen de andere keer. Bedankt hoor, voor dit opstekertje!

  Groetjes,
  Inge

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goedemorgen Patricia, ja heerlijk dat je iemand blij kunt maken met een kado uit je hart.... beetje zweverig maar toch is het wel zo vind ik. Ben het ook helemaal eens met je spreuk. Weet ook zeker dat ik heel blij met het quilten ben. En dat ik het super vind dat ik op deze manier allemaal nieuwe mensen heb leren kennen. Jou bijvoorbeeld!!!!! nou lekkere zondag groetjes Carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk Patricia om een quilt voor je vriendin te maken als dank en waardering voor de goede vriendschap.
  Ben benieuwd en succes met het maken!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hai Patricia, Wat een heerlijk verhaal. Zo herkenbaar. Afwisseling geeft sjeu aan het leven toch en dan af en toe een mooi project voor een ander siert je! Helemaal top! Tot donderdag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Spannend, ben benieuwd welk patroon jullie uitgezocht hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het zijn eigenlijk meerdere patroontjes in 1 quilt.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat lief dat je een quilt voor je vriendin gaat maken! Niets zo mooi en kostbaar als een zelfgemaakt cadeau vind ik. En je spreuk, daar kunnen we volgens mij allemaal achterstaan!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heerlijk zo'n nicht, lief dat je een quilt voor haar gaat maken! Ik ben benieuwd naar het patroon, de stoffen die ze uitgezocht heeft zijn SCHITTEREND. En die spreuk, TOP! fijne dag, knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...