Patricia

Patricia

woensdag 25 juli 2012

West Australian Museum

In ben ook naar het West Australian Museum geweest.
In dit museum wordt dieper ingegaan op de natuur en de geschiedenis van het land.
In deze zaal werd over de oorspronkelijke bewoners en de kolonisatie door Engeland vanaf de 19e eeuw verteld.
Er werd ook toegegeven dat de kolonisten neerkeken op die 'wilde zwarten' en hen erg slecht behandeld hebben. Tot in onze tijd toe hebben de Aboriginals een slechte positie in het land: ze zijn vaak arm, hebben weinig scholing gehad, hun gezondheidstoestand is vaak ook minder. Alcoholisme en werkeloosheid spelen ook een rol. De laatste jaren zijn er wel enkele Aboriginals die wel goed geschoold zijn via rechtszaken opgekomen voor de rechten van hun volk. Mondjesmaat wordt aan deze eisen toegegeven.
In een andere zaal werd dieper ingegaan op de dieren die er in Australie voorkomen. Er waren vele voorbeelden te vinden van ( gelukkig al dode !) schorpioenen en spinnen. Ook waren er enkele terraria met levende dieren.
Hier zijn enkele kikkers te zien. Eerlijk gezegd dacht ik bij mijn eerste blik dat het nepperds waren. Hun groene vel leek er wel met dikke verf opgeschilderd.
Tot mijn verbazing zag ik even later dat ze met hun oogleden knipperden !
In een andere zaal vond ik tot mijn verrassing een kast met lades waarin heel zorgvuldig de 'schatten' uit vroegere jaren bewaard zijn gebleven.
Hieronder zie je kantklosspullen.
En hieronder zijn enkele foto's van het prachtige handgekloste kant dat men vroeger had in de hogere kringen. Het waren bv. kraagjes of manchetten uit Belgie, Italie en Frankrjk.
In een andere vitrine waren enkele oude gebruikvoorwerpen van japanse oorsprong. Deze foto's zijn speciaal voor Rennie ! Ze zijn ooit ook met de hand gemaakt !!
Hartelijke groet, Patricia

6 opmerkingen:

 1. Wat leuk Patricia dat je die twee foto's voor me hebt gemaakt. Ja de kunstnijverheid uit die dagen had geen last van stress. Prachtig verfijnd werk allemaal. Lijkt me een geweldig museum. Veel plezier nog de komende dagen. Love you!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een prachtig museum Patricia, dat kant, leuk dat ze dat daar allemaal zo zorgvuldig bewaard hebben en het verhaal van de Aboriginals lijkt heel veel op het verhaal van de Amerikaanse Indianen. Het lijkt wel of het museum is gevestigd in een oude gevangenis, is dat zo? Have fun there Down Under!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi museum Patricia.
  Die kikkers hebben een galakleed aan lijkt wel.
  En dat kantklossen met al die kanten kragen enz.is prachtig.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo jij bent een stukje uit de buurt, mooie dingen zie je daar! lief dat wij mee mogen genieten. Nog fijne dagen, knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bedankt dat ik even mee kon genieten van schitterende voorwerpen en griezelige beesten! Geniet van je trip, groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Die kikkers zien eruit als snoepgoed. Wat een prachtig kant, en allemaal handgemaakt. Denk toch eens aan al dat werk....... Wat heerlijk dt je ons laat mee genieten! Dank je wel daarvoor.

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...