Patricia

Patricia

dinsdag 13 maart 2012

Hobbels bij de Antieke Quilt van Guute

Een paar weken geleden vertelde ik over het begin van mijn Antieke Quilt van Guute. In mijn enthousiasme om te beginnen had ik voor de lichte zijkanten al de strip lichte stof gebruikt die in de jellyrol zat met de gedachte dat ik deze stof later zo kon bijkopen.
Helaas zag ik pas toen ik al een buitenste rand genaaid had, dat deze stof ook een lichte en een ('n fractie) nog lichtere achterkant had. 
Dit had ik niet gezien toen ik het 's avonds met kunstlicht naaide maar overdag was dit toch wel duidelijk. Ik realiseerde me toen pas dat ik de stof bij het tekenen per ongeluk op verschillende manieren neergelegd had. 
Ik weet niet of dit op onderstaande foto te zien is, maar Martine uit mijn Bee kon het verschil in kleur toch ook duidelijk zien.Dus heb ik alle lichte hoekjes er voorzichtig afgetornd.

Omdat ik deze stof helaas niet opnieuw kon kopen 
 heb ik toen een lichte stof met een beetje linnenachtige structuur gekocht.  Helaas bleek deze stof achteraf ook niet juist: het roomwitte kleurtje stak toch te hard af tegen de tere kleuren van de Rouenneries stofjes. Toen was ik natuurlijk wel aan het mopperen  ! Nu moest ik weer opnieuw driehoekjes lostornen ! En welke stof moest er dan wel tegen aan ?

Uiteindelijk ben ik toen in de Quilthoeve wel geslaagd met een bijpassende stof. Maar ik had me totnutoe niet gerealiseerd dat het soms toch zo nauw luistert.

Enfin, vorige week en gisteravond heb ik er aan zitten naaien en ik ben nu veel tevredener over de tinten. Nu vloeien ze veel harmonieuzer in elkaar over.
Hehe !
En ja,  ik weet wel dat ik qua kleuren een Pietje Precies ben, maar ik vind dat dat ook zo bepalend is voor het eindresultaat.


Groetjes, Patricia12 opmerkingen:

 1. Wat een pech, Patricia, maar ik kan het wel begrijpen dat je het overnieuw deed. Zo zou ik het ook doen. Want dat zit dan toch niet lekker.
  Maar wat je nu hebt liggen, vind ik wel heel mooi! Ook de kleuren, prachtig!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beter een keer extra uithalen en tevreden dan een quilt die nooit wordt afgemaakt en ergens en een kast of hoek verdwijnt! Fijn dat je nu de juiste stof hebt dan kan je weer lekker verder!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Patricia, erg hé, dat lostornen, maar ik zou het ook zeker gedaan hebben, ben ook zo pietje precies met alles :(
  Nu ziet het er erg mooi uit, je mag er best tevreden over zijn! Groetjes.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan me goed voorstellen dat het naar je zin moet zijn ook al heb je er meer werk van, maar uiteindelijk ben je er dan ook tevreden over!

  Groetjes,
  Esther

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oh wat jammer dat je het probleem niet eerder aan ons hebt voorgelegd, dan ha ik je een stukje van mijn lichte Rouennerie met de kleine figuurtjes kunnen sturen, maar deze staat er ook erg mooi bij! ( Ik heb de mijne in de USA besteld). Veel plezier met het vervolg en schroom niet om soms om iets te vragen! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Goed hoor dat je het gewoon even hebt uitgehaald. Anders loop je er toch maar tegenaan te hikken. Nu ben je tevreden.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oef wat naar dat tornen maar je hebt gelijk dat je het wel gedaan hebt het blijft anders ergeren. Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Fijn dat het na al dat getorn nu goed is gekomen! Het ziet er schitterend uit met deze 3hoekjes. FIjne avond knuffel Else

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Vind de stof die er nu aan zit erg mooi bij het geheel!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Groot gelijk dat je het herstelt, anders blijft het je storen.
  Ik vind het een prachtige quilt worden, heb ik nog plannen met deze jellyroll en zie bij jou hoe mooi de kleuren combineren.

  Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ik vind je Antieke prachtig worden! Ik ben em zelf ook aan het maken en weet nog goed dat ik erg twijfelde over de lichte stof die ik gebruik als randstof. Op een gegeven moment dacht ik dat ik de stof beter kon kleuren met thee om em minder wit te laten zijn. Gelukkig heb ik dat niet gedaan, ik ben er nu erg blij mee. Binnenkort zal ik de quilt weer eens oppakken en er een logje over maken. Ik twijfel of ik de quilt nog groter zal maken, ik heb de flying geese eraan gezet als laatste.
  Ik geniet van je site, je quilts zijn van mooie rustige kleuren en je openingsfoto is prachtig warm! Ik ga me melden als volger!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Misschien was ik een beetje onduidelijk in mijn reactie, maar het luistert inderdaad heel nauw en als je het niet uithaalt, dan blijft het je storen. Het is een erg leuke quilt om aan te werken vind ik!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...