Patricia

Patricia

donderdag 2 augustus 2012

Hillary's en Freemantle

Vorige week zaterdag zijn we naar het Aquarium in Hillary's geweest.
Daar waren allerlei vissen uit de oceaan rondom Australie.Eerst dacht ik bij dit aquarium: wat gek, er zweven alleen wat blaadjes zeewier rond !


Toen bleek echter dat het toch zeepaardjes waren.
Nooit geweten dat ze ook in zulke bijzondere vormen voorkomen !!
Wisten jullie dat bij zeepaardjes de mannetjes de eitjes verzorgen ?


Er zwom in het grote bad een manta.


En ik kreeg echt het gevoel dat deze inktvis me aankeek !!


En kwallen vind ik ook al zo'n bijzondere wezens . In dit aquarium was een bijzondere lamp geplaatst waardoor je ze heel mooi kon zien.


Dit lijkt een schelp vanwege zijn vorm, maar bestond uit duizenden kleine vormpjes.
En dit kleine schildpadje zwom er ook nog !Als je ooit de kans hebt om naar een Zeeaquarium te gaan, kan ik je aanraden om er naar toe te gaan. Het is altijd enig om er rond te kijken.


Op zondag zijn we naar Freemantle geweest, de havenstad bij Perth waar vele immigranten per boot aangekomen zijn.
In dit museum zijn we gaan kijken naar de teruggevonden resten van de Batavia. Dit VOC-schip was in1629 op weg naar Java, maar raakte verdwaald en sloeg toen te pletter op de riffen die zo'n 80 km ten westen van Australie liggen.
In de jaren '70 van de 20e eeuw zijn vele wrakstukken en voorwerpen die op het schip waren en op de bodem van de zee lagen door een team geborgen.
Een deel van de achtsteven is zelfs in zijn geheel teruggevonden.
Via een ingewikkelde manier hebben ze het hout weten te conserveren, vandaar dat ze het nu uiteindelijk kunnen tentoonstellen.In een kleine vitrine staat een schaalmodel van het schip.Het schip bleek een complete poort te vervoeren die bedoeld was voor een gebouw in Java.Er waren ook vele munten en andere gebruiksvoorwerpen aan boord, zoals deze munten, kruiken en drinkkruiken.
Het was een erg interessante dag en we sloten het af met nog een bezoekje aan de gezellige overdekte zondagsmarkt in Freemantle.
Ik hoop dat het niet vervelend voor jullie is dat er op mijn quiltblog nu zoveel vakantiefoto's komen te staan.
Als ik weer terug ben in NL zal ik proberen om ze op een apart reisblog te zetten. Nu wil ik m.n. graag onze kinderen en ouders op de hoogte houden van onze belevenissen. En natuurlijk is iedereen die geinteresseerd is ook van harte welkom !!

Hartelijke groet, Patricia

3 opmerkingen:

 1. Helemaal niet vervelend, juist leuk om te lezen en de foto's maken het allemaal heel aantrekkelijk, dus ga lekker door en ik geniet met je mee! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Vervelend.....Ik geniet er van! Je kunt geen foto's genoeg plaatsen, ik absorbeer het allemaal, heerlijk om zo een beetje met je mee te reizen. Wat hebben jullie al veel leuke dingen gedaan. En wat een Hollandse historie in dat museum, geweldig! Je laat ons zo een heel andere kant kennen van Australië die we nog niet kennen. Ik kijk nu al uit naar je volgende blogje! Have fun jullie twee!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Absoluut niet vervelend, Patricia. Het is juist mooi. Ik zit met interesse te kijken. Je laat ons veel bijzondere dingen zien.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...