Patricia

Patricia

zaterdag 4 augustus 2012

Op weg naar Denham & Stromatoliten

Op vrijdagochtend 3 augustus zijn we op weg naar Denham gegaan.
Dit ligt nog een heel stuk noordelijker dan Kalberri.
Al vrij snel kwamen we ook dit bord tegen dat ons waarschuwde voor mogelijke gevaren op de weg !
Hoe noordelijker we kwamen des te meer bloemetjes er verschenen tussen de tot dan toe vrij dor groene omgeving. Aanvankelijk waren het alleen gele bloemen ....


.... maar een stuk noordelijker kwamen er op een gegeven moment ook roze bloemen bij.


We zijn toen ook even gestopt om ze even van dichtbij te zien.
Er was ons al verteld dat in Australie de lente vanaf het noorden naar het zuiden gaat. Dit hangt natuurlijk samen met het feit dat de zon zich dan weer vanaf het noordelijk halfrond naar het zuidelijk halfrond beweegt.
Wij konden het nu ook zien aan de bloemen !Eenmaal vanaf de Highway 1 (North-west coastal Highway) op de afslag voor Denham gekomen zijn we onderweg nog even gestopt voor een unieke plek:
In deze baai, Hamalin Pool geheten, komen vanwege de bijzondere natuurlijke condities stromatoliten voor. Dit zijn structuren die gebouwd zijn door cyanobacterien. Dit zijn de 3500 miljoen jaar oude levensvormen die met fotosynthese alle zuurstof op de aarde gemaakt hebben ! Zie voor verdere informatie maar Wikipedia.Om deze bouwsels te beschermen is een loopbrug gebouwd, die tot in de zee loopt. Je kunt hier overheen lopen en dan de stromatoliten van dichtbij bekijken, mits je het tij mee hebt. Gelukkig was dit zo toen we er aankwamen.Allereerst krijg je de nog oude resten te zien, die afgestorven zijn doordat het zeeniveau hier gedaald is.
Maar eenmaal een stuk verder gelopen zie je de bouwsels in het zeer zoute zeewater liggen.Ze produceren nog steeds een beetje zuurstof.Als je goed kijkt zie je hieronder ook 2 vissen zwemmen die tegen dit zeer zoute water bestand zijn.De natuur gaf ons weer een kans om een bijzonder plaatje te makenWe liepen weer terug en waren zeer onder de indruk van deze plek !!Het tij kwam ook weer geleidelijk op en bedekte al spoedig weer alles met water.Wat dan rest is een baai met een prachtig gekleurde turqoise zee.
Hartelijke groet, Patricia

5 opmerkingen:

 1. Wouw Patricia, wat een geweldige reis ben je aan het maken met je DH en wat leuk dat je ons zo laat meegenieten. Prachtige foto's ook!
  Fijn verblijf daar, groetjes Meta

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtig de vegetatie die je tegenkomt. Mooie fotos weer dat wordt een schitterend fotoalbum strakjes :) groetjes carine
  Ps fijn dat je een plattengrond erbij hebt gedaan dan kan je zien waar het precies is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh Patricia wat een wonderschone dingen maken jullie mee. Ook René en Joshua hebben van je foto's en je beschrijvingen genoten. Ikmga nu ook even op reis. Tot later!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hello Patricia, wishing you a wonderful holiday in our beautiful country. Your photos are wonderful. Warm regards, Ann - Victoria, Australia.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hebben jullie ook al kangaroes gezien?!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...