Patricia

Patricia

zondag 5 augustus 2012

Shell Beach 3 aug.

Na het bezoek aan de baai met de stromatoliten zijn we verder gereden naar de volgende baai. Dit is Shell Beach.Op de volgende foto's zie je zo'n prachtige plek dat je bijna niet kunt geloven dat dit bestaat ! Voor ons uit strekt zich een baai uit waar een zeestroming al heel lang miljoenen kleine witte schelpjes op het strand legt. Sommige stukken zijn wel 10 meter diep !


De schelpjes zijn ongeveer even groot als een vingernagel en hebben allerlei nuances van wit naar lichtwit. Ik begrijp nu voor het eerst goed de term 'schelpenwit' die op een verfblik in een winkel in NL stond !


De zee is turquoiseblauw en het lijkt een onaardse plek te zijn.
Deze plek valt ook binnen het gebied van National Heritage Park, net als de baai met de Stromatoliten. Ik had hier wel voor altijd willen blijven, zo mooi is het hier !


Het water is superhelder !


En links van ons strekt de baai zich uit....


... net als rechts !Ter plekke speel ik iets met de schelpjes en vind de onderstaande kleuren.


Je zou dit toch zo als inspiratie kunnen gebruiken voor de kleuren van een quilt of zelfs de inrichting van je woonkamer !

Hartelijke groet, Patricia

8 opmerkingen:

 1. Wat een hemelse plek Patricia. Kan me helemaal voorstellen dat je daar een hutje zou willen hebben. Mag je die schelpen meenemen of is dat verboden? Ik neem altijd overal schelpen en stenen van mee. De leukste vakantieherrinneringen en souvenirs! Zo te zien is het weer ook best aangenaam....genieten!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Voor de herfst, winter loop je er zomers bij :) dat is wel een cadeautje als dan op die schelpjes ook de zon nog schijnt, prachtig op de foto dus laat staan in het echie!

  Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk dat je ons zo laat meegenieten van je prachtige reis en mooiefoto's.
  Dank

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Elke keer geniet ik weer van het vervolg van je reis, reisverslag en foto's, maar dit is wel super mooi, wat een rust, het straalt er vanaf.
  Liefs, Ineke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Patricia dank je wel voor alweer een heerlijk verslag. Ik geniet ervan, en wat bijzonder "shell beach' ik had er nog nooit van gehoord! Ik ben het met de andere eens, "lekkere winters down under....!!"

  BeantwoordenVerwijderen
 6. wauw mam, wat een mooie foto's! en ik wou dat we zulk helder water hier in nederland hadden haha

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooi dat schelpenstrand en dolfijntjes van dichtbij ook heel bijzonder.
  Zie dat de knullen ook je blog ontdekt hebben . LEUK.
  Groetjes Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Prachtige foto's en ik snap geloof ik wel dat je graag daar zou willen blijven!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...