Patricia

Patricia

donderdag 2 augustus 2012

Pinnacles en Geraldton

Afgelopen maandag zijn we vanuit Perth vertrokken en op weg naar het Noorden gegaan. We willen daar enkele steden en bezienswaardigheden bezichtigen.
Het opvallende in Australie is dat je als je eenmaal een stad uit bent je daarna helemaal niets meer tegenkomt aan bebouwing o.i.d.
Je ziet alleen wat lage begroeiing met verschillende planten. En dat gaat ongeveer een paar honderd kilometer zo door.
Je moet dus ook altijd een volle tank, eten en een aantal liters water bij je hebben. Ook wordt een grote zaklantaarn aangeraden zodat je bij nacht, als je autopech hebt, een ( hopelijk ! ) langsrijdende automobilist kunt waarschuwen dat je hulp nodig hebt.
Onderweg zijn we naar de Pinnacles gereden, een heel bijzonder door de natuur gevormd fenomeen. Bij het informatiecentrum voor de bezoekers kwamen we deze uitleg tegen over dit gebied.


Als je dan het gebied zelf betreedt, is het heel bijzonder om te zien hoe de begroeiing plaats maakt voor allerlei uit het gele zand opstekende stenen.
Er zijn meerdere hypotheses over hun ontstaan, maar de wetenschappers zijn het nog niet met elkaar eens geworden welke nu de juiste is.
Dat maakt het juist leuk om zelf te bedenken hoe ze gevormd kunnen zijn.

Als je daar rondloopt, voel je wel een soort 'magie' van de plek zelf uitgaan.


Na aankomst in Geraldton was het even zoeken naar een plek om te slapen.
Uiteindelijk werd het een nacht in een eenvoudige stacaravan.
De volgende ochtend verraste Wilfried me: hij had voor mij uitgezocht dat er een quiltwinkel was in Geraldton en hij zou me daarnaartoe rijden !
Ja, ik weet het, ik ben een geluksvogel ! Maar ik ben ook heel lief voor hem, hoor !

Zoals jullie op de foto's zien waren er enorm veel stofjes. Helaas waren de FQ's duurder dan in NL en heb ik besloten om er maar 1 te kopen evenals wat quiltnaalden. Ik heb wel wat leuke ideeen opgedaan en denk dat ik maar een schriftje ga maken van alles wat ik nog leuk vind !!

Onze reis voerde ons op dinsdag langs Northampton, waar ze nog wat leuke authentieke gebouwen hebben. Maar verder was het een klein dorpje en reden we weer gauw verder.


Hartelijke groet, Patricia

4 opmerkingen:

 1. Beetje stilletjes daar. Komt dat omdat het winter is?
  En zijn de Australische patronen niet veel goedkoper dan hier?
  Lieve groet Martine

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat bijzonder die natuur verschijnselen. En wat een schat je man dat hij dat heeft uitgezocht, je gaat inderdaad geen duurdere lapjes meenemen! Maar wel leuke bladen? Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een bijzondere natuur en wat een lieve man. Neem je zelfs nog een mooi stofje mee naar huis.

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een biezonder fenomeen. Ben benieuwd of deze zogenaamde iekstenen over 2000 jaarnof zo nog stenen zijn of dat er weer een metamorfose heeftbplaatsgevonden. Zijn ze dan wel wat duurder maar deze Australiache lapjes zullen wel voor jou een Austrakiache herinneringen hooghouden. Veel liefs van je vriendinnetje die dit weekend op vakantie gaat. Love to both of you!

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...