Patricia

Patricia

vrijdag 3 augustus 2012

Kustwandeling bij Kalbarri

We zijn vanaf dinsdagavond 3 nachten in Kalbarri gaan doorbrengen.
Het blijkt een klein dorpje te zijn op een geweldige plek, nl. aan de monding van de rivier Murchison in de Indische Oceaan, waar de bewoners leven van het toerisme.
Omdat het nu in Australie winter is, is het hier midden op de dag rond de 18 graden en is er een frisse wind, waardoor we ook prima allerlei activiteiten kunnen ondernemen.
Zodra echter de zon om18.00 uur onder gegaan is heb je echt lange broeken en dikke truien nodig omdat het dan vrij koud is.


Op woensdag 1 augustus hebben we een mooie wandeling van enkele uren langs het kustgebied gemaakt. Je begint dan te wandelen in een gebied dat er uitziet zoals op de onderstaande foto.


Langzamerhand wordt de vegetatie schaarser en wordt de bodem rotsachtiger. De oranjerode kleur wordt nu duidelijk zichtbaar.


We dalen langs een helling af ...... en komen aan bij de plek waar de zee het land ontmoet.
De zee is kalm maar toch slaan de golven met grote kracht tegen het land aan, waardoor het te onveilig is om er te gaan zwemmen.
We vervolgen onze weg, kijken nog vaak achterom en genieten van het prachtige en indrukwekkende schouwspel !Langs dit deel van de kust zijn ook vele 'stenen' te vinden, maar ze zijn geleidelijk ontstaan door het zand en de zoute nevel uit de zee.Landinwaarts vinden we ook enkele planten die beginnen te bloeien, omdat het de dag ervoor flink geregend heeft.Het is een wonder om te zien hoe deze planten overleven onder deze barre omstandigheden.In de namiddag nemen we onze stoeltjes mee en gaan op het strand zitten dat vlakbij het dorp ligt. Maar net als mijn man me wil fotograferen,
haalt de zee een grapje uit.....


...... Ja en dan krijg je natte voeten !!


We hebben gewacht tot de zonsondergang kwam en het was echt prachtig om alle kleuren in de lucht langzaam aan te zien veranderen.
We hebben wel 25 foto's zitten maken. Dit is zo' n beetje de mooiste geworden......En toen we wilden teruglopen, zagen we aan de andere kant de maan als een zilveren schijf aan de hemel staan.Mooi he ?

Hartelijke groet, Patricia.
(ik ben bijna bij met een verslag van onze dagen hier !)
Location:Kalbarri

4 opmerkingen:

 1. Prachtig, wat hebben jullie genoten van een heel bijdonder stukje aarde, bedankt dat ik mocht meegenieten! Groetjes
  Lida

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ha ha die foto met de golf! Mooi allemaal gek idee dat het daar winter is, heerlijjk die wandeling. Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat heerlijk dat jullie zo genieten Patricia. En wat een mooie foto's! Die van jou met je natte voeten is schitterend!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Uit het verslag te merken genieten jullie met volle teugen!
  Fijn!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...