Patricia

Patricia

vrijdag 3 augustus 2012

The Loop & Nature's Window

Donderdag 2 augustus begon voor ons met het kijken naar de pelikanen.
Op de achtergrond kun je zien hoe de rivier de Murchison de oceaan in stroomt.Na een lekkere kop capuccino zijn we op weg gegaan naar het Kalbarri National Park. We wilden nl. gaan kijken naar de gorges ( de ravijnen) die in duizenden jaren uitgeslepen zijn door de Murchison rivier.
Ook was er volgens de folders een door de natuur gevormd 'raam' waar we echt naartoe moesten.Als Nederlanders dachten we natuurlijk dat we er zo zouden zijn, zelfs toen we het park binnenreden en de zandweg zagen.


Maar al snel bleek de weg moeilijk te berijden voor onze auto die geen 4WD is. Over het stuk van 25 km dat toen nog volgde deden we dus een uur !
Eindelijk kwamen we aan bij het parkeerterrein.
Op onderstaande foto van een tekening kun je zien hoe de rivier een 'loop' gemaakt heeft door hier heel sterk te meanderen.
Welgemoed begonnen we aan een deel van de wandeling en al snel zagen we rechts dit plaatje. De onderstaande 2 foto's horen eigenlijk aan elkaar.

We vonden inderdaad 'Nature's Window', dat een indrukwekkende steenformatie bleek te zijn. Achter ons zie je het uitzicht op het dal.


Over de bergrug konden we aan onze wandeling beginnen.


Rechts van ons kon je in het dal steeds de rivier zien liggen.


Onderweg waren er veel vliegen, die er voor zorgen dat iedereen steeds met zijn hand een vlieg weg moet jagen die pesterig langs je gezicht komt.
Mijn oom had me er al voor gewaarschuwd en verteld dat dit er voor zorgde dat je de 'Australian Wave' maakt.
Toen we bij deze boom kwamen hoorden we een enorm gezoem. Er bleken wel 1000 vliegen in te zitten !Op deze plek hebben we even gepicknickt.


Op de terugweg kwamen we langs een tweede 'Nature's Window' maar er waren waarschuwingsbordjes dat de bovenkant niet stabiel was.Om een uur of 5 waren we weer terug in Kalberri en besloten toen om nog even een 'sunset' te gaan genieten aan de kust.

Ik hoop dat jullie vanavond ook heerlijk gaan slapen met dit plaatje voor ogen !
Hartelijke groet, Patricia

6 opmerkingen:

 1. Oooo Patricia, wat een mooie foto's weer, ik heb ze even vergroot om goed te kunnen bekijken. Het lijkt een beetje op de natuurparken in Amerika. Wat zullen jullie genieten! Overweldigend die natuur hè? We misten je gisteravond wel op de Bee hoor! We zijn benieuwd naar je verhalen binnenkort!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje ik wilde ook al beginnen met Ooooooo Patricia. Enfin wat een prachtige foto's en wat doen jullie leuke dingen. Zo'n prachtige natuur. Ik zal nog even op je live verslag moeten wachten want wij vertrekken zondag. Ik blijf je wel lezen hoor. See you next month!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat dacht ik ook aan arches. Mooi patricia. Wat een super vakantie. Groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Of jij ons verveeld met al je vakantiefoto's? Nou echt niet hoor. Ik zit hier te GENIETEN en bedacht me juist hoe bijzonder het is dat je ons zo laat mee kijken in jullie vakantie! Wij zijn inmiddels weer thuis na een zeer geslaagde vakantie. Ik kijk uit naar je volgende blog.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ik zie het al: pap heeft het hier geweldig naar z'n zin gehad met het wandelen haha

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...