Patricia

Patricia

zondag 5 augustus 2012

Monky Mia

Gisterochtend waren we heel vroeg opgestaan omdat we al om 7.30 uur bij dit strand wilden zijn.
Vol verwachting klopte ons hart .....
.... een haai ?
Nee, dan was deze man vast niet zo rustig blijven staan !
We waren naar Monky Mia gegaan, een baai met een plek waar al heel lang dolfijnen komen. Ooit is iemand er mee begonnen om ze te voeren.
Maar eind jaren '90 werd ontdekt dat dit m.n. voor de jonge dolfijnen niet goed was. De volwassen dolfijnen bleven nl. te lang hangen in deze baai en bleven om voedsel bedelen. De jonge dolfijnen werden daardoor te weinig gevoed door hun moeder en leerden ook niet om zelf te jagen.
Tegenwoordig krijgen ze als ze in de ochtend gevoerd worden alleen 2 kleine visjes, wat lang niet genoeg is voor hen, want per dag eet een volwassen dolfijn wel 12 kg vis !
Heel rustig zwom deze wilde dolfijn in onze richting ....
Deze man legde ons allerlei wetenswaardigheden over wilde dolfijnen uit.
We hoorden hoe de dolfijn allerlei klikgeluiden maakte.
De toeschouwers mochten in een lange rij tot aan hun knieen in het water staan. We zagen wel 8 dolfijnen zwemmen, maar de meesten bleven wat verder weg. Slechts 3 dolfijnen kwamen naderbij.
1 dolfijn, Nicky genaamd, zwom zelfs een paar keer langs de rij met mensen op slechts 4 meter afstand en bekeek rustig met 1 oog alle omstanders.
Dat was heel bijzonder !
Dolfijnen zijn heel intelligente dieren en communiceren met elkaar via klikgeluiden en bewegingen. Ze zijn zo interessant !
De begeleider vertelde ons zo veel dat ik het hier niet allemaal kan opschrijven, maar als je je een keer verveelt, is het echt leuk om een keer meer over dolfijnen te lezen of op tv te kijken ! Misschien een keer op National Geographic of Animal Planet ?
Slechts rond de 8 mensen van de ca. 150 toeschouwers mochten naar voren treden en de dolfijnen een visje voeren. Tot onze grote vreugde werd mijn man naar voren geroepen ! Ik ben blij dat ik dit moment vast heb kunnen leggen !!
Daarna zwommen de dolfijnen weer weg.
Op deze foto is te zien hoe we een anderhalf uur later met een andere groep te wachten stonden. Het is zo verbazingwekkend wat hier gebeurt !
In het infocentrum werd meer uitleg gegeven.
Wist je dat ze de dolfijnen herkennen aan hun rugvin ?
Iedere dolfijn doet in zijn leven wel een paar nare ervaringen op, o.a. met haaien of met draaischroeven van boten. Als ze dit overleven draagt hun rugvin vaak de sporen hiervan mee. Dat is wel de manier waarop de mensen die hier werken de ca. 1500 dolfijnen die hier komen kunnen herkennen.
En zo konden we nog eens heel goed kijken naar een nagemaakte dolfijn.
Tot de volgende keer, Patricia

6 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige ervaring Patricia. Alex en ik hebben ooit met dolfijnen mogen zwemmen en dat was een van de meest indrukwekkende en emotionele momenten uit mijn leven! Wat een bijzondere dieren zijn het toch hè? Wat moet het geweldig geweest zijn voor jullie om dit mee te maken, wat hebben jullie al veel beleefd zo op deze reis!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hey mam, leuk om jullie reis zo te volgen, we zijn nu wel een beetje jaloers... Maar fijn om te horen dat jullie er zo van genieten!

  Matthijs & Olivier

  BeantwoordenVerwijderen
 3. volgende keer ga ik gewoon lekker mee scubadiven!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja heerlijke ervaring. En wat super dt je man naar voren mocht komen! Ja jongens soms is het wel leuk om met je ouders op pad te zijn. Maar volgens mij is het ook leuk zo even zonder jullie ouders! Patricia nog een fijne tijd groetjes carina

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke ervaring om mee te maken. En wat leuk dat je man uitgekozen werd.
  Veel plezier verder!

  Lieve groet,
  Gerry

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...